O Ośrodku Adopcyjnym

Powstający Ośrodek Adopcyjny Bieszczadzkiej Organizacji Ochrony Zwierząt to miejsce dla zwierząt skrzywdzonych przez los i człowieka, które trafiły pod opiekę Fundacji lub na mocy obowiązujących przepisów prawa stały się jej własnością. To też miejsce, które nieść będzie pomoc właścicielom zwierząt domowych zarówno pod kontem zajęć i pracy z tymi problematycznymi, jak i również umożliwiać czasowe pozostawienie zwierzęcia w formie hoteliku. Ośrodek adopcyjny to nie tylko miejsce na mapie, to też miejsce w sercach; sercach tych dobrych ludzi, którzy zapewniają domy tymczasowe zwierzętom, które również bardzo tego potrzebują.

Zwierzęta szukającego domów

Trwa aktualizacji... Zapraszamy wkrótce

Im już pomogliśmy w 2019

Startujemy w lutym / marcu 2020

Obecnie ośrodek jest w trakcie przygotowania w miejscowości Wojtkówka. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem i znajdą się ludzie i firmy podzielające naszą ideę i zapał, którzy wspomogą nas w części realizacji, ośrodek zostanie oficjalnie uruchomiony w lutym 2020 - jednak rozwijać i doposarzać planujemy go przez cały rok.

Budowę ośrodka wspierają:

Jedyne takie miejsce w Bieszczadach...

W Ośrodku Adopcyjnym, prowadzić chcemy również, jako jedyni w regionie zajęcie i terapie dla zwierząt stwarzających przeróżne kłopoty i mających problem z socjalizacją, przy współpracy z doświadczonymi i prefesjonalnymi behawirystami – bo przecież tak naprawdę to nie zwierzęta są złe… lecz zdarzenia, i traumy  którzy ukształtowały tak psychikę zwierzęcia. Dzięki prawidłowemu podejściu i regularnej pracy pomagamy wyjść zwierzętom, w szczególności psom z wielu problemów, dzięki czemu zyskują szansę na radosne i szczęśliwe życie ze swoim właścicielem.

Czym dokładnie się zajmujemy?

• Zapewnieniem opieki dopasowanej indywidualnie do potrzeb konkretnego zwierzęcia, dla zwierząt przebywających czasowo pod opieką Fundacji, lub będących jej własnością, pomoc w przypadkach gdy własciciele potrzebują czasowo skorzystać z opieki np. z powodu wyjazdu itp.
  • Kompleksową opieką weterynaryjną, dzięki współpracy z doświadczonymi lekarzami weterynarii, klinikami weterynaryjnymi i laboratoriami z dostępem do nowoczesnego sprzętu diagnostycznego.
  • Resocjalizacją i uspołecznianiem zwierząt, które trafiają pod naszą opiekę, w tym również pracy ze zwierzętami agresywnymi i lękowymi.
  • Poszukiwaniem, kochających rodzin i domów dla zarówno naszych podopiecznych, jak i zwierząt pozostających pod opieką innych osób lub podmiotów prawnych, które z jakichś powodów nie mogą dłużej opiekować się tymi zwierzętami.
  • Zapewnieniem miejsca czasowego utrzymania przed przewiezieniem do schroniska dla zwierząt odłowionych, znalezionych i zabezpieczonych przez odrębne organy lub na ich zlecenie, a także zapewnienie miejsca zwierzętom w jednych z najlepszych schronisk w Polsce.
Nalezy pamiętać, że Ośrodek Adopcyjny, nie jest schroniskiem dla zwierząt, ani nie spełnia jego funkcji.

Dane Ośrodka Adopcyjnego

TEL: +48 720 704 885
Emai: adopcje@fundacjabooz.pl

W przypadku zainteresownia adopcją zwierząt, przebywających pod naszą opieką prosimy o kontakt telefoniczny pod powyższy numer telefonu.

Kontakt 7 dni w tygodniu w godzinach  9.00-19.00

Obecnie Ośrodek Adopcyjny jest jeszcze nieczynny.

Planowany adres uruchomienia:
Wojtkówka 12A