Petneo - rozwiązanie dla wszystkich

Jakiś czas temu pisaliśmy o systemie dla organizacji pro-zwierzęcych, który w wersji roboczej nazwany został Systech Animalwet. Dziś z ogromną przyjemnością możemy powiedzieć, że w dniu wczorajszym została podpisana umowa o dystrybucji publicznej tego rozwiązania, a finalna nazwa systemu to PETNEO™.

Od 30 kwietnia 2020 jesteśmy oficjalnym właścicielem tej marki, reprezentującej system, który sprawdził się u nas i teraz będzie dostępny dla każdego. A kolejne 2 nowatorskie rozwiązania już w drodze, ale o tym poniżej.

Kilka słów o PETNEO™:
Jest to rozwiązanie informatyczne działające w chmurze, na serwerze lokalnym, czy bezpośrednio na komputerze w formie aplikacji, a jego głównym celem jest zapewnienie stabilnego i sprawnego zarządzania w organizacji działającej na rzecz zwierząt, czy w schronisku.
System pozwala m.in.:

- Prowadzić szczegółową ewidencje i przepływ zwierząt w organizacji / schronisku, wraz z przechowywaniem dokumentacji, prowadzeniem historii danego zwierzęcia itd.
- Ewidencjonować i analizować koszty związane z utrzymanie poszczególnych zwierząt.
- Prowadzić i ewidencjonować przebieg kontroli po adopcyjnych.
- Prowadzić bazę osób adoptujących zwierzęta.
- Zarządzać miejscami utrzymywania zwierząt.
- Zarządzać domami tymczasowymi i zwierzętami w nich przebywającymi.
- Zarządzać, analizować i optymalizować koszty i przychody.
- Zarządzać pracownikami i wolontariuszami działającymi na rzecz organizacji.
- Prowadzić bezpieczne czaty online pomiędzy współpracownikami, przesyłać pliki, czy generować automatyczne powiadomienia SMS lub email.
- Prowadzić i zarządzać magazynem, dostawcami.
- Zarządzać transportem, pojazdami w organizacji.
- Prowadzić ewidencję i zarządzać zgłoszeniami, prowadzić sprawy itp.
- Generować automatyczne raporty i dokumentacje.
i wiele, wiele więcej.

Ale to nie wszystko. Idziemy za ciosem, a informatycy z którymi współpracujemy przecierają pot z czoła, popijając łykiem kawy ale za to z uśmiechem i zaangażowaniem, ponieważ nieustannie i nieodpłatnie pracują nad dwoma kolejnym rozwiązaniami informatycznymi:

1. PETNEO™ Agrofarm – system przeznaczony do zarządzania zwierzętami w gospodarstwach rolnych i hodowlach zwierząt gospodarczych o bardzo dużych możliwościach.

2. PETNEO™ CRIME DATABASE – to innowacyjny system, którego celem jest ograniczenie przestępczości względem zwierząt i usprawnienie jej wykrywania, na terenie całego kraju, a także zwiększenie bezpieczeństwa publicznego. System będzie rozwijany przy współpracy i udostępniony (oczywiście bezpłatnie) m.in. Policji, Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, Samorządom i innym podmiotom, które uprawnione są do ścigania i ujawniania wykroczeń i przestępstw w zakresie ochrony zwierząt. Będzie działał w pełni zgodnie z przepisami RODO i DODO. Jest to przełomowe rozwiązanie w zakresie poprawy bezpieczeństwa zwierząt na terenie całego kraju i pierwsze takie rozwiązanie w Europie.

UWAGA! Z racji panującej sytuacji i pracami nad ich unowocześnieniem - premiera rozwiązać przeniesiona na początek 2021 roku.