Holy

Poznajcie HOLY, młodą suczkę po przejściach szukającą kochającej rodziny i domu. Idealni sprawdzi się w każdym jednym domu.
WIEK: 3 miesiące
PŁEĆ: SAMICA
RASA: MIESZANA

Cechy pozytywne Przyjazna do innych zwierząt  Cechy negatywne: Boi się dzieci Opis Poznajcie HOLY, 3 miesięczną suczkę po przejściach szukającą kochającej rodziny i domu. Holy trafiła pod naszą opiekę kilka dni temu z miejsca, w którym nie powinna się nigdy znaleźć…, pierwsze dwa dni pełna niepokoju i strachu, była wycofana i nieufna. HOLY na widok uniesionej ręki sikała pod siebie, panicznie bojąc się też gwałtownych ruchów i niektórych obcych. Szybko udało nam się odbudować jej zaufanie, zapewniając stabilność i spokój. Po tygodniu, HOLY, pokazuje, że jest prawdziwym szczęśliwym i radosnym szczeniakiem, z którego wydobywają się pokłady nieskończonej energii, a bawić może się godzinami. Jak to szczeniak, ciekawa jest świata i wszystkiego co nowe, lubi gryźć różne rzeczy; ale nie żeby niszczyła pół domu, zapewniając jej przekąski, które wymagają odrobiny zaangażowania w rozpracowaniu w zupełności jej wystarcza – trzeba pamiętać, że gryzienie i podgryzanie w tym wieku to dla niej najzwyczajniej zabawa. HOLY uwielbia inne psy, szczególnie te które są stabilne emocjonalnie i nie przejawiają agresji w stosunku do niej; a jak z kotami? Jak to u sporej części psów, przegania je jak tylko może, ale raczej nie chce zrobić im krzywdy, tutaj raczej chodzi o szczenięcą zabawę. Dopiero uczy się załatwiania swoich potrzeb na polu, ale jest już dobrze. Od 3 dni przesypia spokojnie noce, a z rana jeśli wyprowadzi się ją w odpowiednim momencie sprawa jest załatwiona na zewnętrz. W ciągu dnia zdarzy jej się załatwić jedyneczkę, ale zawsze w tym samym miejscu – ale taki to wiek. To, że HOLY szybko odzyskała zaufanie, nie znaczy wcale, że jej przeszłość zniknęła… jest spokojna emocjonalnie, ale jak na szczeniaka przystało energiczna i radosna, nienawidzi zostawać sama, być może bojąc się kolejnego zranienia; nie pozwala się pogłaskać obcemu, kiedy trzymana jest na rękach i potrafi to zachowawczo pokazać. Poza tym, z dnia na dzień staje się coraz to bardziej kochanym psiakiem, potrzebującym nie tylko miłości ale również odrobiny doświadczenia.