Puszek

Wielkość:

• Mały

Zalety:

• Do mieszkania i na zewnątrz
  • Przyjazny do dzieci
  • Łagodny

Wady:

• Nie przeda za innymi psami

Opis

Puszek jest małym (ok.10 kg) pieskiem, który prawie połowę swego psiego życia spędził w Przytulisku. Jest radosnym, uroczym i pełnym energii psem. Uwielbia biegać, wykazuje dużą uległość wobec człowieka, jest posłuszny. W stosunku do dzieci jest łagodny i przyjazny. Puszek nie przepada za towarzystwem psich kolegów, zdecydowanie próbuje zdominować inne psy, suki toleruje. Podczas jego pobytu przez Ośrodek Adopcyjny przewinęło się wiele psów, które swoją urodą przyćmiły jego niepowtarzalne usposobienie i skradło serca nowych właścicieli. Jednak Puszek nie poddaje się i nadal oczekuję wymarzonego domu. Urodę nadrabia charakterem (choć według nas jest piękny).

Gdy tylko zbliżamy się do kojca on całą swoją malutką puchatą posturą usiłuje zwrócić na siebie uwagę. Puszek patrzy z lękiem na osoby, które podnoszą wobec niego głos lub wykonują gwałtowne ruchy ręką wiec mamy podejrzenie, że niejednokrotnie boleśnie zawiódł się na człowieku. Mimo tego lgnie do ludzi i poleca się do adopcji! Dosyć siedzenia za kratami, Puszek potrzebuje pilnie domu.